Judaši mostarske Neretve imaju razlog za slavlje

Proteklog vikenda, judaši mostarske Neretve nastupili su na državnom prvenstvu BiH za juniore u Zvorniku. Nakon velikog uspjeha u sambo sportu, trener Ćeško, takođe, niže uspjehe i u judo sportu. Drugu godinu zaredom JK Neretva ima najboljeg juniora BiH, a ove godine mostarski klub je ostvario sjajan rezultat i najbolji rezultat u muškoj konkurenciji sa klupskim finalom na prvenstvu države. Sa samo dva takmičara, trener Ćeško imao je najbolji rezultat, osvojivši titulu prvaka i viceprvaka u juniorskoj konkurenciji.

Mostarska Neretva je sa samo dva takmičara (juniora) imala isti broj bodova kao i trećeplasirana JK Bosna sa četiri juniora, ali je pehar za najuspješniju treću ekipu juniora BiH, ipak, pripao Bosni, jer su imali i jedno 7. mjesto.

U svakom slučaju, JK Neretva, kao mali klub, svake godine se istakne sa dobrim rezultatima iako nije ni blizu uslova i finansijskih sredstava kakve imaju ostali judo klubovi u BiH.

Podsjetimo kako je prošle godine Domagoj Jozeljić u konkurenciji juniora (prva godina) bio prvak BiH i jedini član iz Mostara s tom titulom, te za 2022. godinu proglašen najuspješnijim juniorom grada Mostara i najuspješnijim juniorom grada Širokog Brijega.

Ove godine,  na održanom juniorskom prvenstvu BiH u Zvorniku, mostarska Neretva se može pohvaliti i drugom krunom, istorijskimrezulatatom za klub, a to je klupsko finale. Demirović i Jozeljić do samog finala imali su po dvije sjajne pobjede koje su trajale ni manje od minute. Sve borbe završile su na najviše moguće bodove i tada se dogodilo prvo klupsko finale sa dva sjana takmičara. Ove godine, juniorski prvak BiH postao je Adnan Demirović, dok je titulu juniorskog viceprvaka BiH odnio Domagoj Jozeljić.

Ovim sjajnim medaljama, mostarski galebovi plasirali su se na Svjetsko (Portugal), Evropsko (Holandija) i Balkansko prvenstvo (BiH).

„Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom, jer sam na prvenstvo države poveo samo dva takmičara i ostvario najbolji mogući rezultat. Malo ko se u BiH trenutno može pohvaliti ovim uspjehom, iako je na samom prvenstvu u svim kategorijama konkurencija zaista bila jaka. To me jako raduje, jer je sve više kvalitetnih takmičara koji mogu konkurirsati i van granica BiH, a neki već i jesu. Ovom prilikom, želim čestitati mojim članovima na izvrsno odrađenom zadatku koji smo odavno zacrtali“, istakao je Majo Češko, trener mostarske Neretve.

(NovaSloboda.ba)