Pucnjava u tržnom centru: Devet ubijenih, policajac ubio napadača

Naoružani napadač pucao je u prepunom tržnom centru Allen Premium Outlets u Allenu u Teksasu, sjeverno od Dallasa i ubio dcvet ljudi, a ranio najmanje sedam, saopštila je policija.

Naoružanog napadača, za koga vlasti kažu da je djelovao sam i čiji motiv još nije poznat, ubio je policajac nakon što je počeo da puca ispred tržnog centra Allen Premium Outlets u Allenu, rekao je novinarima šef gradske policije Brian Harvey.

Šef vatrogasne službe Jon Boyd izjavio je na konferenciji za novinare da je njegovo odjeljenje odvezlo u bolnice najmanje devet žrtava sa ranama od vatrenog oružja.

“Dvoje od tih ljudi umrlo je u bolnici”, rekao je Boyd noćas na drugoj konferenciji za novinare. Troje ranjenih je u kritičnom stanju, a četiri osobe su stabilne.

Medical City Healthcare, koji vodi 16 bolnica u tom području, saopštioje da njegovi centri za traumu liječe osam ranjenih žrtava, koje su bile u dobi od pet do 61 godine. Bolnica nije rekla u kakvom su stanju.

Guverner Teksasa Greg Abbott, nazivajući pucnjavu “neopisivom tragedijom”, rekao je da je država spremna ponuditi svu pomoć koja je potrebna lokalnim vlastima.

Allen u Teksasu zajednica je od oko 100.000 ljudi.