Počeo Memorijalni turnir u malom fudbalu za Lanu, Luku i Armana

Memorijalni turnir u malom fudbalu u povodu šeste godišnjice od tragične avionske nesreće u Mostaru, u kojoj je život izgubilo pet osoba, od kojih troje djece, Lana Lovrić (11), Luka Lovrić (8) i Arman Hadžiomerović (8), počeo je u subotu u mostarskom Arena Sport Centru.

Na turniru učestvuju djeca od 2014. godišta i mlađi, a revijalnu utakmicu odigraće prijatelji Armana i Luke.

Dodjela nagrada najboljim ekipama predviđena je u 20 sati, a nagrade će uručiti predstavnici Arena Sport Centra, Grada Mostara i roditelji Armana, Lane i Luke.

Naime, 13. maja 2017. godine sve građane Mostara, ali i šire, duboko je potresla vijest o padu sportskog aviona tiokom promotivnog leta u naselju Jasenice južno od Mostara, u kome je poginulo pet ljudi, među kojima i troje djece. U padu aviona poginuli su osmogodišnji Arman Hadžiomerović, brat i sestra Luka (8) i Lana (11) Lovrić, mladić Muhamed Sipović i pilot Ivan Karačić.

Panoramski let koji se održavao u okviru manifestacije “Dani otvorenih vrata”, u organizaciji Aerokluba Mostar i mostarskog aerodroma, bio je koban za navedenih pet osoba. Nakon samo dvadesetak minuta, let je tragično okončan.

(Fena)