Tri muškarca uhapšena zbog tuče i pucnjave

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su rano jutros tri muškarca zbog sumnje da su učestvovala u tuči više lica u sarajevskoj opštini Centar, gdje je četvrti muškarac zadobio povredu desne noge, nanesenu upotrebom vatrenog oružja.

Policijska uprava Centar obaviještena je sinoć u 22,30 sati da je u ulici Marcela Šnajdera došlo do tuče više lica, a nakon toga i upotrebe vatrenog oružja – pištolja, saopšteno je iz Kantonalnog MUP-a.

Na licu mjesta policija je zatekla muškarca, čiji su inicijali Z. D., koji je, kako se navodi, upotrijebio pištolj, te tri muškarca, čiji su inicijali P. I, P.E, i J. H.

Muškarac Z. D. zadobio je povredu desne noge, nanesenu upotrebom pištolja, a dežurni doktor nije se izjasnio o stepenu povreda, dok je lice P. E. zaobilo laku povredu od učestvovanja u tuči i njemu je ukazana ljekarska pomoć.

Radeći na rasvjetljavanju ovog slučaja, policija je jutros u 2,35 sati uhapsila P. I., P. E.. i J. H. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje nad Z. D.

Povrijeđeni Z. D, koji je zadržan na liječenju u Univezitetskom kliničkom centru Sarajevo, nalazi se pod nadzorom policijskih službenika i za njega se sumnja da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Policija nastavlja rad na dokumentovanju navedenih krivičnih dịela.

(Srna)