Kordić i Marić pozvali medije i navijače na širenje pozitivne energije s Bilinog polja

Uoči finalne utakmice Kupa BiH, koja će se igrati u srijedu, sa početkom u 18 sati, u Zenici na Bilinom polju između mostarskih klubova FK Velež i HŠK Zrinjski, gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić pozvali su sve zaljubljenike u sport, navijače klubova, građane i zainteresovanu javnost da u duhu pozitivne sportske kulture navijanja i podrške pošalju lijepu sliku Mostara i svih građana.

“Ispratimo utakmicu Kupa u okruženju korektnog sportskog navijanja i odnosa i na taj način bodrimo klubove za koje navijamo.

Grad Mostar i Gradsko vijeće šalju zajedničku poruku i opredijeljenost da sva sportska takmičenja, posebno ona koje se odigravaju između velikih sportskih rivala iz našeg grada, prođu u sigurnom sportskom navijanju i podršci. Iskazujemo iskrene želje da se navijačka energija i euforija zadrži u pozitivnom sportskom rivalitetu i veličini ljubavi prema svojim klubovima, bez društvenih sukobljavanja i zaoštravanja odnosa između ljudi, nereda i loših poruka za Mostar.

Mostar je posljednjih godina doživio veliku ekspanziju sportskih rezultata, posebno kada se radi o fudbalu. Mostarski klubovi ostvaruju uspješne rezultate i u Mostaru se igra najbolji fudbal, po kome je naš grad nadaleko čuven. Pozitivnu i relaksiranu atmosferu trebamo zadržati i u društvenom okruženju u kome ćemo uz sportsku i navijačku kulturu, energično, ali uz korektan odnos imati sigurno okruženje i pokazati kako se s ljubavlju navija za svoje klubove.

Molimo sve građane, medije i navijače da svojim aktivnostima u narednim danima doprinesemo pozitivnoj sportskoj atmosferi i predstavimo Mostar onako kako to naš grad i zaslužuje. Kao velikana sporta, koji bez obzira na specifičnosti i raznolikost, gradi i čuva dobre međusobne odnose i revitalizuje dobar zajednički ugled.

Učinimo da Mostar bude dio velike i dostojanstvene sportske kulture i pošaljimo lijepe poruke. Zajedno čuvajmo i volimo svoj grad, poklonimo mu samo lijepe sportske priče i uspjehe.

Klubovima Veležu i Zrinjskom želimo sportsku sreću i uspjeh. Sretno svima. Sretno Mostar”, stoji u dopisu koji potpisuju gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

(NovaSloboda.ba)