Talentovani Kenan Đuliman potpisao za Velež

Danas je svoj prvi profesionalni ugovor s ekipom Veleža potpisao mladi Kenan Đuliman, koji je prošao sve omladinske škole ovog kluba.

Za svakog mladog fudbalera, profesionalni ugovor predstavlja ostvarenje nekog prvog, većeg sna. Posebno, ako kao mladi prođete sve selekcije u klubu u kome ste počeli trenirati i sa 16 godina potpišete ugovor.

U prostorijama kluba ugovor do 2026. godine su potpisali Sanjin Alagić, direktor Veleža i mladi šesnaestogodišnji Đuliman.

Kenan je rođen 4. juna 2006. godine u Mostaru. Član Omladinske škole FK Velež “Muhamed Mujić” je od 2016. godine.

Prije dvije godine je tadašnji selektor U15 reprezentacije BiH pozvao Kenana na reprezentativno okupljanje, dok je još kao trinaestogodišnji dječak boravio jedno vrijeme u kampu Hoffenheima, prije toga i Real Madrida.

Imao je Kenan ponude klubove sa prostora BiH, čak i regiona, ali je ostao u klubu u kome je počeo trenirati.

S obzirom na činjenicu da se radi o mladom igraču, koji se probio do prve ekipe, za očekivati je da će i selektori mladih reprezentativnih selekcija obratiti pažnju na ovog igrača što ranije nije bio slučaj, prije svega kada je u pitanju kadetska reprezentacija BiH.

Kenan može igrati na poziciji napadača, ali i centralnog veznog. Ove sezone je u kadetskoj konkurenciji Premijer lige BiH na 29 utakmica postigao 21 gol, čak pet puta je bio dvostruki strijelac, a jednom je ostvario i hat trick (protiv Igmana).

(NovaSloboda.ba)