Izvedena predstava „Djelidba“: „Malu lisku“ dobili Vanesa Glođo i Sabit Sejdinović

U prepunoj sali Narodnog pozorišta u Mostaru, treće večeri Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ odigrana je predstava „Djelidba“ po motivima teksta Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta, nastala u produkciji Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

„Malu lisku“, nagradu za najbolju glumicu večeri, osvojila je Vanesa Glođo.

„Hercegovci su mnogo duhoviti ljudi, pogotovo Mostarci. Zaista je zadovoljstvo uvijek igrati pred mostarskom publikom. Osjeti se da oni sa mnogo humora ovo prate i vidjela sam da nas je sve inspirisalo. Stvarno su svi nekako igrali čini mi se i najbolje do sada“, rekla je Glođo.

„Malu lisku“, nagradu za najboljeg glumca večeri, osvojio je Sabit Sejdinović, koji nije krio zadovoljstvo osvojenom nagradom, iako je ovo njegova treća po redu Mala liska.

„Zaista iz srca govorim da mi je jako drago što imam tu čast i sreću da nekako iz godine u godinu dolazim na ovaj festival. Drago mi je kada mi žiri, kolege, dodijele nagradu Mala liska. To je neko priznanje za rad. Slagao bih kad bih rekao da mi nije stalo. Naravno da mi je stalo i da mi je drago,  posebno, jer je ovaj festival u pitanju“, kazao je Sejdinović.

Na programu festivala, publiku večeras očekuje predstava „Zid“ autorice Ružice Aščić, u režiji Christiana Jean-Michel Jalžečića, nastala u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

(NovaSloboda.ba)