Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar učestvuje na festivalu u Karlovcu

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar otputovao je na II. Međunarodni lutkarski festival, InPuT Fest Karlovac, koji se održava do subote 27. maja.

Na festivalu će biti prikazano 12 predstava za djecu i odrasle. Osim kazališta iz Evrope, predstaviće se i kazališne kuće iz Izraela i Čilea. Publika će tako imati priliku vidjeti predstave kazališnih kuća iz Njemačke, Ljubljane, Kragujevca, Splita, Rijeke, Osijeka, Zadra, Varaždina, Karlovca i naravno Mostara.

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovom festivalu predstaviti sa edukativnom predstavom „Karius i Baktus“. Reditelj predstave je Jaroslaw Antoniuk.

Karius i Baktus je višestruko nagrađivana predstava. U Norveškoj je to kultna knjiga dječje literature, a predstava je vrlo aktuelna i korisna, jer utiče na nivo zdravstvenog odnosa prema higijeni usta.

Predstave Lutkarskog kazališta Mostar će na programu biti 25.5. u dva termina, u 9,30 na splavu rijeke Kupe i u 17 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Zanimljivost festivala je da će s cjelokupni program festivala izvoditi na otvorenom na više lokacija i u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Zbog učešća ansambla na festivalu InPuT Fest Karlovac, ove sedmice u Lutkarskom kazalištu Mostar  neće biti održani redovni termini predstava.

(NovaSloboda.ba)