Još jedna akcija #koćeviše: Naučimo našu djecu pravim vrijednostima

Udruženje #koćeviše! organizuje u subotu, 3, juna, sa početkom u 9 sati, akciju čišćenja na Bunici sa fokusom na najmlađe.

Djecu i najmlađe očekuju ekološke, likovne, inkluzivne, muzičke i druge radionice kao i igre bez granica – zaboravljene igre našeg djetinjstva. Ova akcija ne bi bila #koćeviše da nije društveno korisnog momenta. Naime. u sklopu programa biće organizovano i čišćenje korita rijeke. U planu je provesti jedan lijep dan na Bunici uz druženje i prisjetiti se lijepih trenutaka, izleta u prirodi i zaboravljenih igara iz našeg djetinjstva.

Program i planirani vremenski okvir:

Subota

09 sati: Akcija čišćenja

11 sati: Program za djecu

Publika: Svi ljudi su dobrodošli (ne samo iz Mostara), od 1 – 101 godina, za svakog ponešto.

Lokacija: Bunica

Planirani broj učesnika: 1000+ (ako smo na radnim akcijama okupili preko 1.000 ljudi, nadamo se da pozitivne energije neće nedostajati ni kada je u pitanju zabava uz malo rada…) 

Svi smo svjesni (ne)prilika oko nas, ali mi ne gubimo optimizam  . Ovaj put u fokusu je budućnost, naša DJECA.

Planiramo provesti jedan lijep dan na Bunici uz druženje i prisjetiti se lijepih trenutaka, izleta u prirodi i zaboravljenih igara iz našeg djetinjstva.

U nadi da će se u skoroj budućnosti na Bunici nešto pozitivno desiti i da ćemo svi moći uživati u prirodi, kupanju i zabavi kao nekada, pozvat ćemo sve dobronamjerne ljude da nam se pridruže i daju svoj doprinos učešćem i podrškom.

Program / Igre bez granica, kampovanje, čišćenje korita Bune & Bunice

Noćenje u šatorima (noć prije), čišćenje korita Bune & Bunice, igre bez granica, mnoštvo edukativnih radionica su samo neke od aktivnosti koje planiramo organizovati. Plan je da napravimo takmičenje za djecu i porodice uz bogat fond nagrada. Takmičari će biti podijeljeni u ekipe, takmičiće se u više disciplina, a prijavit će se moći sva djeca uzrasta do 10 godina.

Poziv za prijave – Igre bez granica

Sva djeca uzrasta do 10 godina će se moći prijaviti za takmičarski dio, važno je da dođu do 10,30 sati (u pratnji roditelja, učitelja, trenera itd).

Link za prijavu na takmičarski dio: https://forms.gle/VtNRLKNAZKLPEqCN9

Igre iz našeg djetinjstva

Osim igara bez granica, planirali smo naučiti djecu zaboravljenim igrama iz našeg djetinjstva – guma, badminton, sandokan, klikeri, care govedare, graničari, pole-cijele itd.

U organizaciji i sadržajnom programu će nam pomoći naši brojni volonteri, vrijedni studenti UNMO – Poslovne informatike, Fakulteta informacijskih tehnologija, Dizajna interijera itd.

Edukativni karakter

Učešće su potvrdili mnoge vrijedne i društveno odgovorne organizacije/udruženja, poput Nešto Više, Rock škola, Mostar Half Marathon, Los Rosales, Vedri osmijeh, Udruga za Down Sindrom, Udruženje Sunce, Claire Noel, Mostrip, Street art, United world college itd… Imat ćemo inkluzivne, ekološke, likovne, muzičke i razne druge radionice.

Takođe, tu će biti i naši vatrogasci i hitna pomoć. koji će našu djecu učiti pružanju prve pomoći.

Pozivamo i sve druge sve vrijedne, zanimljive i kreativne ekipe u Mostaru – kulturne radnike, planinare, ronioce, umjetnike, ekološke sekcije i sve zainteresovane da uzmu učešće u edukativnom i kreativnom dijelu projekta “Ko će više? #uraditidobra”.  Cilj je svakako buđenje kreativnosti i umjetnosti kod djece i odraslih, a osim toga želimo pružiti i jedinstvenu priliku za promociju vaših aktivnosti.

Sve pozitivne inicijative i ekipe su dobrodošle (uz prethodnu najavu).

Skup kampera Bosne i Hercegovine

Takođe, ove godine se istovremeno održava skup kampera, tako da ćemo zajedno sa partnerima iz navedene organizacije raditi na čišćenju i edukativnim radionicama. Voljeti prirodu i suživiti se s njom je način života, koji se primjerom najbolje uči.

Poziv sponzorima

Ovim putem pozivamo sve institucije, vladin i nevladin sektor i preduzetnike za podršku ovoj inicijativi, shodno mogućnostima. Za uspješnu realizaciju akcije potrebna su nam sredstva za osvježenje, slatkiše, nagrade za naše mališane, oprema za igru itd..

Zahvaljujemo se svim dosadašnjim sponzorima i našim partnerima koji nas prate od samog početka.

Grad Mostar je i ove godine naš partner, osigurali su besplatan prevoz  gradskim autobusom Mostar-Bunica, pripremu terena na Bunici, dostupnost javnim toaletima te svu drugu tehničku podršku.

I ovu akciju organizuje grupa mostarskih entuzijasta #KoĆeViše Uraditi dobra predvođena inicijatorom Adijem Đukićem.

Ko Će Više tim pristupa 100 posto volonterski svim prethodnim i budućim akcijama. Čisti entuzijazam i ljubav prema našem gradu i ljudima.

Molimo da se javite na email kocevise@gmail.com ili porukom i postanete dio ove akcije kako bismo ovaj dan učinili nezaboravnim za svu našu djecu.

Poziv medijima

Ovim putem pozivamo sve medije da prate naš rad i da nam se pridruže na Bunici u subotu 03.06., od 10,30 sati.

Užina

Budući da je čitava akcija volonterskog tipa, nismo u mogućnosti osigurati velike količine hrane, i ovim putem pozivamo sve ljude da ponesu lunch pakete za djecu.

Mi ćemo se pobrinuti da djeca imaju osvježenje i slatkiše.

Ideja vodila i zašto “Ko će više?“ #uraditidobra

Svi smo se mi kao djeca takmičili. Ko će više, ko će bolje, ko će prije, ko će brže… Zašto se sada, kad smo odrasli, ne bi takmičili u tome ko će više uraditi dobra za našu zajednicu. I naravno, naučiti i našu djecu pametnoj i društveno korisnoj igri.

Svi koji žele i mogu uraditi nešto za poboljšavanje sredine u kojoj žive, pozvani su da se priključe inicijativi građana.

Pravila Inicijative!

Pravila su jednostavna – nema politike, kukanja, kritikovanja, formalnog udruživanja, niti ičije promocije.

Samo građani koji dobrovoljno kreću u volontersku akciju da urade ono što se može da društvo oko njih bude bolje.

Za sva pitanja i dodatne informacije možete nas kontaktirati putem maila kocevise@gmail.com, a ukoliko želite pratiti sve naše najnovije aktivnosti, učlanite se u našu Facebook grupu Ko će više? #uraditidobra

Ko će više? #uraditidobra

Informacije i podrška: kocevise@gmail.com

Podržite naš rad i podijelite ovaj post.

Vidimo se na Bunici!  

Facebook grupa: https://www.facebook.com/groups/koceviseuraditidobra