Kordić i Peach: Izgradnjom infrastrukture omogućiti privredni razvoj

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je danas u posjetu generala Ratnog vazduhoplovstva i posebnog izaslanika premijera Ujedinjenog Kraljevstva za zapadni Balkan lorda Stuarta Peacha, koji je došao u pratnji ambasadora Velike Britanije u BiH Juliana Reillya.

Tom prilikom, gradonačelnik je upoznao lorda Peacha s aktuelnom političkom situacijom u Mostaru koji je, kako je istakao, u posljednje dvije godine postao grad primjer rada i funkcionisanja lokalne zajednice, saopšteno je iz Grada Mostara.

Naveo je kako Mostar ima veliki potencijal u oblasti turizma, privredne grane koja je u stalnom porastu i može snažno doprinijeti razvoju, te da su u oblasti turizma realizovani brojni projekti kako bi se turisti što duže zadržali u Mostaru i vidjeli sve njegove znamenitosti.

Takođe, u Gradskom vijeću donesene su značajne odluke o ostvarivanju pogodnosti za investiranje u Mostaru kako bi se ostvario porast broja zaposlenih.

Lord Peach je naglasio kako su impresivni rezultati postignuti u Mostaru u proteklom periodu, te kako ovaj prelijepi grad ima velike mogućnosti za privrednirazvoj.

Prema njegovim riječima, samo se izgradnjom kvalitetne infrastrukture u cijeloj Bosni i Hercegovini mogu stvoriti kvalitetni preduslovi za izgradnju prosperitetnog društva.

Bosna i Hercegovina, kako je dodao, svoju budućnost treba graditi u Evropskoj uniji, koja u svim segmentima nudi brojne prednosti.