Najstarija “Cover-girl”

Jedan mega kup! Američka lifestyle ikona Martha Stewart (81) najstarija je žena u istoriji magazina i krasi izdanje kupaćih kostima “Sports Illustrated”.

Ona pokazuje Amerikancima kako da peku, kuhaju i čiste. Sada nam svima pokazuje kako predivno može izgledati 81.godišnja djevojka s naslovnice u kupaćem kostimu. Vau!

O tome kažu: “Ona je išla u korak s vremenom, a ča se čini i korak ispred – i izgradila je dalekosežno poslovno carstvo”.

I kakva stvar! Stewart je div kada je u pitanju kuhanje, čišćenje, opremanje, vrtlarstvo, ili savjeti za ljepotu u SAD. I to već skoro 40 godina!

Nekada je bila stalno prisutna u štampanim časopisima (uključujući i svoj) i na televiziji. Danas na svim društvenim mrežama pokazuje kako da uredite, čistite, kuhate, pečete i brinete o bašti.

To na prvu ne zvuči baš uzbudljivo. Ali, Stewart savjetuje svoje fanove na tako samoironičan i humoristički način, i nema džaba više od četiri miliona pratilaca na Instagramu i 1,5 miliona na TikToku.

Njeno bogatstvo je procijenjeno na 600 miliona eura. New York Times je nedavno Marthu Stewart nazvao “Kraljicom generacije koja nema starenja”.

Ona izgleda prilično “bezvremenski” na aktuelnoj naslovnici “Sports Illustrateda”: besprijekorna koža, suptilna šminka, ležerno prekrižene noge, kosa uredna i ne previše lepršava, mješavina sive i plave.

O sopstvenoj tajni ljepote 2022. godine je rekla: „Svaki drugi dan pilates i tretmani lica već 40 godina. Bez zatezanja lica – imam odlične dermatologe! Nijedan nož mi nikada nije bio u licu, u vrat ili u leđima!”

Privatno bi trebalo da se samo malo našminka: „Malo rumenila i nešto za usne. Ne doživljavam to kao šminku, već kao njegu kože”.

Glumica Megan Fox (37), model Brooke Naders (26) i njemačka pjevačica Kim Petras (30) poziraju pored nje na četiri različite naslovne verzije.

Rođena 1941. godine kao druga od šestoro braće i sestara – Martini roditelji su emigrirali iz Poljske u SAD zbog Drugog svjetskog rata. Kuhanje i pečenje naučila je od majke, a vrtlarske vještine od oca. Svoje fakultetske godine finansirala je manekenstvom prije nego što je njena karijera 80.ih godina zaista uzletjela sa vlastitim časopisima i TV emisijama.

Danas se smatra “super domaćicom”. Kao papa životnog stila, ali i kao teška poslovna žena. Nikada nije stajala na mjestu, nikada nije postala “stara, prašnjava domaćica”, već je uvek išla novim, hrabrim putevima.

Za sve ljubitelje kulinarstva: Martha Stewart se, između ostalog, smatra izumiteljem takozvane “One Pot Pasta”, u kojoj se svi sastojci krčkaju u jednom loncu i formiraju jelo za tjesteninu.

Martha Stewart je napisala 99 kuhara i otvorila svoj prvi restoran u Las Vegasu, The Bedford, 2022. godine. 194 mjesta, potpuno opremljena poput zimnice na Stewartovoj farmi u američkoj državi Virdžiniji.

I šta još reči…

(daily)

Lj. G.

(Novasloboda.ba)