Gradonačelnik Kordić podržao prvi “Herzegowine fest”

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić podržao je prvi “Herzegowine Fest”, festival vina koji će održati 15. juna u prekrasnom ambijentu Restorana “Radobolja” u Mostaru.

Tim povodom, Kordić je u Gradskoj vijećnici primio Gorana Marića, Karla Kačića i Krešimira Merdžu, članove udruženja „Herzegowine“, koje je okupila ljubav prema vinarstvu i želja da pozicioniraju Mostar kao centar vinske regije.

Grad Mostar je pokrovitelj ovog događaja, a isti će pozdravnim govorom otvoriti gradonačelnik dr. Mario Kordić, za koga ističe kako će dodatno obogatiti turističku ponudu grada Mostara, kao i regije.

Festival je u cijelosti posvećen promociji hercegovačkih, ali i vina iz drugih dijelova BiH, a organizatori su istakli kako im je cilj dokazati raznolikost i kvalitet domaćih sorti vina kao i vinara, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Događaj će okupiti više od četrdeset lokalnih vinara koji će predstaviti više od dvije stotine vinskih etiketa s područja Hercegovine. Sve će upotpuniti i lokalne delicije i vrhunski umjetnički program.

S obzirom kako je Grad Mostar kandidovan za nagradu Svjetskog grada vina 2024., vjeruje se kako će upravo ovaj događaj doprinijeti kandidaturi i donijeti Gradu Mostaru ovu prestižnu nagradu.

(NovaSloboda.ba)