KSS: Arminu Berberoviću određen jednomjesečni pritvor

Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Arminu Berberoviću (1996.), koji je u petak automobilom na Marijin Dvoru usmrtio Azru Spahić (1998.), dok su dvije osobe zadobile teške povrede, potvrđeno je Feni u Sudu.

Time je KSS prihvatio prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje mjere pritvora zbog, kako je na održanom ročištu rečeno, “mogućnosti da bi Berberović mogao ponoviti krivično djelo s obzirom na to da je u trenutku nesreće bio u alkoholisanom stanju, odnosno kako bi u slučaju njegovog puštanja na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti”.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća koja se dogodila 26. maja u 23,30 sati, na spoju ulica Maršala Tita i Dolina izazvala je veliko uznemirenje i ogorčenje javnosti, a građani Sarajeva, poznanici i prijatelji mlade doktorice Spahić, okupili su se u nedelju na mjestu na kome je stradala, odajući joj počast i zahtijevajući konkretne bezbjedonosne mjere u saobraćaju.

Istim nemilim povodom, Vlada KS održala je vanredni sastanak, na kome je donesena odluka o tome da se pojačaju preventivne i represivne mjere radi poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju.

(Fena)