Počinje upis djece u mostarske vrtiće

Ustanova “Dječji vrtići” Mostar objavila je plan upisa djece u programe ove ustanove prema kome će redovniupis obavljati od 15. do 20. juna.

Upis djece u redovne programe za pedagošku 2023./2024. godinu planira se temeljem raspoloživih vrtićkih i jasličkih mjesta koja se utvrđuju evidentiranjem djece koja do 1. septembra ove godine pune šest godina, odnosno koja do istog perioda pune tri godine, te evidentiranjem prijava za produžetak boravka u vrtićkoj i jasličkoj skupini, saopšteno je iz ove ustanove.

Javni konkursza upis djece u vrtić biće objavljen danas na internetskoj stranici Ustanove “Dječji vrtići” Mostar, na oglasnim pločama vrtića i putem medija.

Kada je u pitanju ukupan broj slobodnih mjesta po vrtićkim jedinicama, nakon realiziranog produžetka boravka, Radobolja ima dostupna 2 vrtićka mjesta (2 petosatna programa) i 18 jasličkih mjesta.

Kuća od kamena ima 19 vrtićkih mjesta (3 desetosatna i 16 petosatnih programa), Mrvica ima 11 vrtićkih mjesta (1 desetosatni i 10  petosatnih programa) i 9 jasličkih mjesta.

Dostupno je u Suncu 17 vrtićkih mjesta (4 desetosatna i 13 petosatnih programa) i 9 jasličkih mjesta, potom u Zvončiću 10 vrtićkih mjesta (10 petosatnih programa), te u Rodoču 10 vrtićkih mjesta (3 desetosatna i 7 petosatnih programa).

Ustanova “Dječji vrtići” Mostar primaće Prijave za upis djece od 15. do 20. juna od 7,30 do 11,30 sati, a prijavni obrasci se mogu preuzimati od 1. do 14. juna u vremenu od 8 do 12 sati.

Potrebne informacije o dokumentaciji za upis dostupne su na internetskoj stranici Ustanove “Dječji vrtići” Mostar.

(Fena)