Plivači Veleža osvojili 9 medalja na prvenstvu BiH

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci, proteklog vikenda održano je Ljetno prvenstvo BiH, na kome je učestvovalo 325 takmičara iz 22 kluba.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen sa sedam plivača: Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Džana Bajgorić, Fatih Boškailo i Danja Alikalfić, koji su osvojili devet medalja i naslov prvaka u disciplini 400 metara mješovito!

Danis Alikalfić (2006.) je, već po standardnom receptu, imao jako dobar nastup. Svoje vitrine je napunio s jednom zlatnom, pet srebrnih i jednom bronzanom medaljom. Prvo mjesto i naslov prvaka Bosne i Hercegovine je ostvario u disciplini 400 metara mješovito, gdje je u apsolutnoj kategoriji osvojio i srebrnu medalju. Preostale četiri srebrne medalje je osvojio na 50 i 100 metera leđno te dva puta na 200 metara leđno (kategorija juniora i apsolutna kategorija). Treći je bio u disciplini 100 metara leđno (apsolutna kategorija). U disciplini 200 metara mješovito, Danis je završio na četvrtom mjestu.

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila srebrnu medalju u disciplini 100 metara prsno. Broj osvojenih medalja je mogao biti veći, jer je Danja dva puta završila na četvrtom mjestu, u disciplinama 50 i 200 metara prsno.

Adnan Žmiro (2006.) je u disciplini 200 metara prsno i osvojio srebrnu medalju.

(NovaSloboda.ba)