Gradonačelnik Kordić i ministrica okoline i turizma Nasiha Pozder obišli deponiju Uborak

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić danas se u Gradskoj vijećnici sastao s ministricom okoline i turizma FBiH dr. sc. Nasihom Pozder, saopšteno je iz Grada Mostara.

Tom prilikom, gradonačelnik je upoznao ministricu s aktivnostima koje su preduzete kako bi se pronašlo adekvatno rješenje za zbrinjavanje otpada. Naglašena je važnost uključivanja u ovu problematiku svih nivoa vlasti, kako bi se zajedničkim radom donijela Strategija upravljanja otpadom.

Tema razgovora bila je i turizam, odnosno mnogi projekti koje je Grad realizovao kako bi privukao posjetioce iz cijelog svijeta. Plodovi rada već su vidljivi na terenu, te su stvoreni preduslovi za jačanje sektora koji ima ogroman potencijal.

Nakon razgovora u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Kordić i ministrica Pozder posjetili su Regionalnu deponiju Uborak – Buđevci, kako bi se na terenu uvjerili u njeno aktuelno stanje.

Ministrica i gradonačelnik složili su se kako samo konstruktivnim razgovorom i poštivanjem stručnjaka iz ove oblasti može donijeti rješenje koje će biti za dobrobit cjelokupnog društva.

(NovaSloboda.ba)