Manastir Žitomislić: Otvorena izložba ”Ljepota našim očima” štićenika Centra “Los Rosales”

”Ljepota našim očima”, naziv je izložbe koja je otvorena u ponedeljak naveče u manastira Žitomislić, pored Mostara, u organizaciji Fondacije Muzej Žitomislić i Centra za djecu i omladinu s poteškoćama u razvoju  ”Los Rosales”.

Riječ je o izložbi umjetničkih radova štićenika Los Rosalesa, koja je prodajnog karatera, a sav prihod od prodaje ide Centru ”Los Rosales”.

Direktorica Fondacije Muzeja Žitomislić Irina Kolak Mandić  izrazila je zadovoljstvo što je izložba  ”Ljepota našim očima” po drugi put otvorena u porti manastira Žitomislić, te da su pozitivni komentari koji su uslijedili nakon prve izložbe potvrdili ono što su organizatori znali, a to je da su ljepota i umjetnost jedni od univerzalnih jezika koji spajaju ljude.

Direktorica Centra ”Los Rosales” Mirna Mezit je istakla kako je ambijent manastira Žitomislić uvijek veoma lijepo i smirujuće okruženje, naglasivši zadovoljstvo činjenicom da  je spomenuta izložba ponovo otvorena u suradnji sa Fondacijom Muzej Žitomislić. Ona je još jednom predstavila i njihovu štićenicu, pjesnikinju Azeminu Mehremić, koja je ovom prilikom promovisala svoju četvrtu knjigu poezije i govorila svoje stihove, saopšteno je iz Fonadice Muzeja Žitomislić.

(Fena)