Osumnjičeni u okviru Sky predmeta Milivoj Todorović iz Njemačke izručen Tužiteljstvu BiH

Policijski pripadnici Sudske policije BiH, u koordinaciji sa postupajućim tužiocem, na aerodromu Sarajevo, preuzeli su osumnjičenog Milivoja Todorovića (1975.), rođenog u Bijeljini, koga su pravosudne i policijske institucije SR Njemačke izručile pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na temelju potjernice u novembru prošle godine, lišen je slobode u Frankfurtu.

Prema prikupljenim dokazima, Todorović je korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike. On se sumnjiči da je pripadnik organizovane kriminalne grupe, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavku opojne droge kokain, koja je sa područja Južne Amerike, transportovana na područje evropskih zemalja, te nakon toga krijumčarena prema zemljama zapadnog Balkana, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilacTužilaštva BiH pokrenuće aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Tužilaštvo BiH je izrazilo zahvalnost za saradnju policijskim pripadnicima Granične policije BiH, Sudske policije BiH kao i partnerskim institucijama Njemačke, na pomoći i saradnji u realizovanim aktivnostima.

(NovaSloboda.ba)