Sajam novih biznisa u Konjicu

U holu JU „Srednja škola“ Konjic danas će se održati sajam novih biznisa i B2B susret „LiNKujmo se radi podrške biznisima“

Događaj se organizuje u okviru EU4BusinessRecovery projekta, koji finansiraju Evropska unija  i Savezna Republika Njemačka, a provode GIZ, MOR i UNDP. Cilj projekta je jačanje ekonomije Bosne i Hercegovine i smanjenje posljedica izazvanih pandemijom Covid-19 kako bi se sačuvala postojeća i osigurala nova radna mjesta i na taj način smanjile negativne socijalne posljedice poput nezaposlenosti, siromaštva ili migracije.

U okviru ovog projekta, Evropska unija i Međunarodna organizacija rada su podržale pet lokalnih partnerstava za zapošljavanje (LPZ) u BiH, a među njima i Lokalno partnerstvo gradova Mostar i Konjic, i općine Prozor Rama.

Sajam se održava s ciljem promocije 26 novih biznisa uspostavljenih u okviru projekta „LiNK4StartUps“, koji realizuje ovo partnertvo, a koji ima za cilj podržati nastanak novih biznisa koje vode ranjive kategorije na tržištu rada.

LPZ Mostar, Konjic i Prozor-Rama čine LiNK Mostar, Grad Mostar, Grad Konjic, opština Prozor – Rama, Služba za zapošljavanje HNK-a, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar – Ekonomski fakultet, RadIN d.o.o. Mostar i Eurosjaj d.o.o. Konjic.

V. B.

(NovaSloboda.ba)