Plesom za svoj grad, Mostarske mažoretkinje zatvorile uspješnu sezonu

“MM za M”, naziv je plesne večeri koju su Mostarske mažoretkinje poklonile svom gradu i kojom su zatvorile vrlo uspješnu plesnu sezonu.

U programu su nastupili svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja, a publika je imala priliku pogledati koreografije s kojima su se Mostarske mažoretkinje predstavile na ovogodišnjem Državnom prvenstvu u Busovači i osvojile brojne medalje, kao i na međunarodnom Kupu nacija, koje se održalo u Puntu na ostrvu Krku u Hrvatskoj proteklog mjeseca i na kome su osvojile najsjajnije medalje.

“Mostarske mažoretkinje ovim programom zaokružuju plesnu sezonu koja je iza nas. Predstavile su se sve grupe mažoretkinja sa svojim koreografijama, koje su vrijedno radile prošlu godinu. Tu su i naši dječiji sastavi, naši kadeti, početnički B tim, kome je ovo jedan od prvih nastupa, te naši takmičarski timovi, kadeti A i juniorsko-seniorski tim sa koreografijama s kojima su osvojili brojne medalje”, kazala je voditeljica Mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo.

Sezona je ovim nastupom završena, a nova sezona i novi upisi kreću u devetom mjesecu.

“Svi oni koji žele da se priključe Mostarskim mažoretkinjama sada imaju jedinstvenu priliku da vide kako to izgleda, kako je na jedan dan biti mažoretkinja, a upis je otvoren s početkom nove školske godine”, poručila je Puhalo. 

Inače, Mostarske mažoretkinje ove godine slave 28. rođendan. Začetnice su mažoret plesa ne samo u Mostaru, nego i u BiH i osvajačice najsjajnijih medalja i u državi i u inostranstvu.

Mažoretkinje navode kako su kroz 28 godina uspješnog rada postale kolektiv koji je ne samo postao simbol grada Mostara, nego i simbol jednih od najprepoznatljivijih mažoret ekipa u Evropi.

Osim brojnih atraktivnih nastupa, humanitarnih, protokolarnih, nastupa na svim najvećim manifestacijama u Mostaru, kako kulturnim, sportskim i mnogim drugim i naravno takmičenjima, Mostarske mažoretkinje su, kako ističu, stalne gošće prestižnih evropskih festivala i smotri, a svake godine, tokom velikih evropskih turneja, posjete po nekoliko poznatih evropskih središta.

Pored svih pozornica svijeta na kojima su nastupale, srcu je, kažu, najdraža jedna, ona mostarska.

Večerašnji nastup je svojevrstan poklon svim Mostarcima i Mostarkama, poručile su.

(Fena)