Održana Izborno-izvještajna skupština SABNOR-a BiH

Juče je u Sarajevu održana Izvještajno – Izborna skupština SABNOR BIH. Uz prisustvo delegata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, razmotreni su i usvojeni Izvještaj o radu za prethodnu godinu i Plan aktivnosti za narednu godinu, te Platforma za antifašističko bh društvo u 21. vijeku i Pravilnik o priznanjima.

Konstatovano je da je SABNOR BiH vodeća organizacija koja promoviše antifašizam na prostoru cijele BIH ali i šire u novostvorenim državama na teritoriju bivše SFRJ. SABNOR BIH ostaje otvoren za saradnju i dogovor sa svim antifašističkim udruženjima i pokretač dijaloga za donošenje platforme za zajedničko djelovanje svih antifašističkih organizacija unutar Bosne i Hercegovine.

U izbornom dijelu, za predsjednika Skupštine SABNOR BIH izabran je Mustafa Polutak, a za podpredsjednika Andrija Lekić. Izabran je i novi sastav Upravnog odbora, koji broji 19 članova. Za predsjednika je ponovo izabran Sead Đulić, a za podpredsjednike Jasmina Pašalić i Sretko Radišić.

U raspravi o brojnim pitanjima koja su bila na dnevnom redu, delegati su kao temeljne odrednice budućeg rada istakli unutrašnje jačanje  Saveza, formiranje novih udruženja u sredinama gdje ih nema, objedinjavanje svih antifašističkih organizacija u zajedničko djelovanje, te jačanje međunarodne saradnje, saopšteno je iz SABNOR-a BiH.

(NovaSloboda.ba)