Veliki požar u Parizu, najmanje 29 povrijeđenih

Vatrogasci su se u srijedu borili sa požarom na lijevoj obali Pariza, zbog kooga se dim nadvio iznad spomenika Panteona i podstakao evakuaciju zgrada u susjedstvu, saopštila je policija. Najmanje 29 osoba je povrijeđeno, od kojih četiri teško. Dvije osobe se i dalje vode kao nestale.

“Nasilni” požar koji je izbio nakon eksplozije sada je “ograničen”, rekao je šef pariske policije Laurent Nunez na licu mjesta, dodajući da se “i dalje radi pod ruševinama” na pronalaženju još mogućih žrtava.

Svjedoci su opisali veliku eksploziju u 16,55 sati u ulici 277 Rue Saint-Jacques, gdje se nalazi modna škola.

To je prethodilo velikom požaru. Vatrogasna služba je saopštila da je došlo do “eksplozije”, koja je “prouzrokovala urušavanje dve zgrade”.

Glasnogovornica pariške policije Loubna Atta rekla je da je prerano za utvrđivanje izvora požara i nije mogla potvrditi izvještaje da je uzrok požara eksplozija gasa.

Ministar unutrašnjih poslova Gérald Darmanin zatražio je na Twitteru da se ljudi klone tog područja kako ne bi ometali masovno raspoređivanje vatrogasaca i policije. Prema podacima policije, na licu mjesta je bilo ukupno 230 vatrogasaca i devet ljekara, izvještava Le Monde.

(Fena)