Jedna osoba smrtno stradala, nekoliko povrijeđeno u nesreći u zabavnom parku Grona Lund u Stockholmu

Jedna je osoba smrtno stradala, a nekoliko ih je povrijeđeno u nesreći koja se u nedelju dogodila u “vozu smrti” u zabavnom parku Grona Lund u Stockholmu, prenosi Al Jazeera Balkans.

Javna televizija SVT je, pozivajući se na očevice, objavila da je do nesreće došlo kada je Jetline roller coaster djelomično iskočio iz tračnica za vrijeme vožnje, izvijestila je novinska agencija TT pozivajući se na glasnogovornika parka, prenosi Hina.

Vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila i helikopter odmah su poslati u zabavni park, a policija je rekla da istražuje pojedinosti nesreće.

Iz uprave Grona Lunda su rekli da će 140 godina star park biti do daljeg zatvoren. Glasnogovornik nije bio odmah dostupan za komentar o nesreći.

Jenny Lagerstedt, novinarka koja se u trenutku nesreće zatekla u parku s članovima svoje poroddice za SVT je rekla da je čula buku, te je šrimijetila da se u trenutku nesreće snažno tresla struktura tračnica.

“Moj suprug je vidio kako prikolica roller coastera s ljudima u njemu pada na tlo”, rekla je Lagerstedt.

Jetline s čeličnim gusjenicama može postići brzinu do 90 kilometara na sat i visinu od 30 metara, a svake godine preveze više od milion posjetilaca, stoji na internetskim stranicama zabavnog parka.

(Fena)