Robbie Williams nastupio u pulskoj Areni

Jedna od najvećih svjetskih pop i rock zvijezda i jedno od najvećih imena svjetske muzičke scene Robbie Williams nastupio je u utorak naveče na prvom od dva koncerta u pulskoj Areni pred više od devet hiljada gledalaca.

Brojnim posjetiocima i fanovima, na koncertu koji se održava u sklopu turneje “XXV” kojom obilježava 25 godina karijere i 25 godina hitova, te promoviše istoimeni kompilacijski album, Robbie Williams izveo je pregršt poznatih hitova.

Od kada je 1995. godine krenuo u solo vode, Williams je prodao više od 85 miliona albuma širom svijeta, čime je jedan od najprodavanijih izvođača svih vremena, piše Hina. 

Snimio je odnosno objavio 13 albuma, koji su zasjeli na prvo mjesto liste albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je i najveći broj za nekog solo umjetnika, ne brojeći Elvisa Presleyja.

Osim toga, Williams ima najviše osvojenih Brit nagrada, njih čak 18, među kojima su četiri za najboljeg muškog izvođača i dvostruka nagrada za izuzetnno ostvarenje u muzici. Osvojio je i nagradu za doprinos britanskoj kulturi, a uključen je u UK Music Hall of Fame, nakon što je proglašen najvećim umjetnikom devedesetih. 

Inače, hrvatska publika već je imala priliku uživati u hitovima legendarnog pjevača prije 10 godina, kada je nastupao na maksimirskom stadionu. Na Maksimiru je taj dan, 13. avgusta 2013. godine bilo oko 40 hiljada ljudi, koji su u sav glas pjevali najpoznatije hitove omiljenog muzičaraa, a ni kiša, koja je padala, nije uspjela pokvariti atmosferu raspjevane i rasplesane publike. 

Tako je bilo i sinoć u Puli. Robbie Williams je u Areni pjevao svoje najveće hitove, a publika ga je pratila u glas, uprkos kiši.

Williams će u Puli nastupiti i danas, a ulaznice za oba koncerta su rasprodate četiri mjeseca unaprijed. 

(Fena)