Bećirović: Bosna i Hercegovina je država budućnosti

Deblokadom Mostara spašen je ovaj grad, ali i ideja slobodne i multietničke Bosne i Hercegovine, zato danas iz Mostara moramo poslati poruku da BiH ima sigurnu budućnost, izjavio je u Mostaru član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

“Današnji dan veliki je jubilej ne samo za Mostar, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, jer je deblokadom Mostara spašena i BiH, zato kao član Predsjedništva BiH želim iskazati duboko poštovanje herojima ovog grada i mislim da svi u državi možemo biti ponosni na njih”, kazao je Bećirović na obilježavanja 30. godišnjice deblokade Mostara, oslobađanja Bjelopoljske kotline i pogibije brigadnog generala Midhada Hujdura Hujke.

Bećirović je poručio kako Bosna i Hercegovina ima budućnost bez obzira na prijetnje pojedinaca i njihovo negiranje institucija države.

“Država Bosne i Hercegovine i njeni patrioti pobijedili su i puno jače neprijatelje koji su nasrtali na našu zemlju. Godine 1992. izvršena je brutalna agresija na BiH, ali u to vrijeme i Miloševića armada, kao četvrta vojna sila, je poražena. Moram reći da Milorad Dodik i njegovi sljedbenici nemaju ni deset posto te snage i osuđeni su na propast ako napadnu na državu Bosnu i Hercegovinu”, naglasio je Bećirović.

Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine na mezarju Šehitluci, Bećirović je učestvovao na svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu Mostar.

(Fena)