Aldina Crnalić i Ena Balalić, studentice Dizajna interijera, podržavaju rast i razvoj malih biznisa

Studenti treće godine studija Dizajn interijera Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u okviru redovne nastave na predmetu “Osnove marketinga”, pod vođstvom predmetnog nastavnika, prof. dr. Veldina Ovčine, kreiraju marketing strategije i promotivne kampanje za dizajnerska preduzeća i institucije u HNK, i šire.

Aldina Crnalić i Ena Balalić imale su jako zanimljiv i diferencirajući pristup u realizovanju dodijeljenog im zadatka, te su odlučile pružati podršku malim biznisima, svjesne činjenice da u današnjem digitalnom dobu, marketing predstavlja najvažniji alat za preživljavanje, a potom i za rast i razvoj malih biznisa.

Budući da još uvijek nisu opterećene poslovnim rutinama, i da su u potpunosti otvorene za rizikovanje i eksperimentisanje, Aldina i Ena kreiraju takve marketinške kampanje koje pomažu malim biznisima da se istaknu, te da privuku pažnju javnosti, dominatno ciljne grupe, prema poduhvatu koji profiliraju.

Stupili su u kontakt sa mladom, talentovanom i perspektivnom Sarom Količić, našom Mostarkom, kreatoricom biznisa Art Studio Sara, te kreirali promotivni video zapis koji za kratko vrijeme na Instagramu broji preko 90.000 pregleda.

Link: https://www.instagram.com/reel/Ct2PBIaRsda/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

Podržimo male biznise!

Aldina i Ena nas pozivaju da podržavamo pojedince entuzijaste, koji se hrabro upuštaju u preduzetničku avanturu.

“Mali biznisi predstavljaju srce naših zajednica, stvaraju radna mjesta i potiču lokalni razvoj. Svjesni smo da se susreću sa mnogim izazovima i potrebna im je naša podrška. Zato vas pozivamo da se pridružite pokretu podrške malim biznisima i postanete promotori lokalnog poduzetništva. Sari želimo puno sreće i uspjeha u budućem radu, sretne i zadovoljne, ako smo barem i malo, doprinijele realizaciji njenih ciljeva poslovanja”,kažuz Aldina i Ena.

(NovaSloboda.ba)