Revija šešira, mode i osmijeha

Konji i konjske trke, po običaju, su bile u drugom planu.

Godišnji Royal Ascot održavao se u Velikoj Britaniji od 20. do 24. juna. Nedelja konjskih trka jedan je od omiljenih događaja britanske kraljevske porodice. Ali, i ljudi sa izuzetnim ukusom za šešire i modu, takođe koriste ovaj sportski događaj, vjerni motu “Vidi i budi viđen”.

Princeza Kate i princ William su prisustvovali četvrtom danu konjskih trka. To je bio njihov prvi Ascot kao princeza i princ od Walesa.

Kate je posebno privukla pažnju svih, svojim crvenim kosimom. Uz pripijenu haljinu, kombinovala je šešir sa velikim cvijetom i kožnu kopču. Odlučila se i za crvenu boju svojih cipela.

Retro djevojački bend “The Tootsie Rollers” zablistao je u partner looku. Odjeća osoba koje nisu iz kraljevske porodice i slavnih, takođe, su privlačile pažnju.

Cvijeće je bilo posebno popularno kao pokrivač za glavu: bilo da se radi o ljiljanima, suncokretima ili drugim cvijetovima. Kod nekih posjetiteljki, šešir i haljina nisu se slagali samo po boji. Kod mnogih je preovladavao cvjetni i šareni izgled.

Osim cvijeća, izuzetno je popularno bilo i perje koje se vidjelo u crnoj i žutoj boji. Neki šeširi su pomalo podsjećali na meduze. A opet kod nekih je šešir postajao sporedna stvar, a haljine sa printom su upadale u oči. Tačke, tačke, tačkice, privlačile su  pažnju kod nekih dame.

(web)

Z. N.

(NovaSloboda.ba)