Sisački ubica saslušan kod županijskog državnog tužioca

Policija je u ponedjeljak privela na saslušanje u Županijsko državno tužilaštvo u Sisku Nedžada Fetića (58), napadača koji je u subotu vatrenim oružjem pucao na grupu sumještana u sisačkoj Ulici Capraške poljane, pri čemu je 45. godišnjakinja ubijena, a više osoba povrijeđeno.

Ispitivanju pred županijskim državnim užiocembio je prisutan i njegov branilac po službenoj dužnosti Danko Kovač, koji nije mogao govoriti o odbrani napadača. Jedino je spomenuo kako je odbranu iznio i prilikom saslušanja pred policijom. Još je dodao da ga se sumnjiči za više teških krivičnih djela.

Radi se o ubistvu 45. godišnje Ivane J., te više pokušaja ubistva, odnosno ranjavanje više osoba, od kojih četvoro teško. 

Nakon ispitivanja, Fetić je propraćen pred sudije istrage koji će odlučiti o njegovom mogućem zadržavanju u pritvoru. 

Stanje teško povrijeđenih je nešto bolje i sve su stabilnije. Kako je rekao anesteziolog s Odjela za anesteziologiju Gorazd Piličić, dva najteže povrijeđena pacijenta, u dobi od 34 i 58 godina, koji su operisani nakon propucavanja trbuha, sada su stabilno.

Obojca su budni, nisu više na respiratoru i skinuti su s uređaja za podršku održavanja tpritiska. Takođe su počeli komunicirati s okolinom.

Unprkos poboljšanja, njihove se povrede još uvijek tretiraju kao opasne po život, prenosi Hina.

(Fena)