“Orka Arena Cup”: Plivači Veleža osvojili 10 medalja

Klub vodenih sportova “Orka” juče je na Gradskom bazenu u Mostaru organizovao sedmi po redu međunarodni plivački miting “Orka Arena Cup”, na kome su učestvovala 294 takmičara iz 21 kluba iz Danske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen s 22 plivača: Bakir Bajgorić, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Arman Periz, Fatih Agović, Sergej Đurić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Selma Mezić, Salih Agović, Ema Penava, Hamza Tipura, Emin Begić, Abdullah Marić i Amila Crnalić.

Plivači Veleža osvojili su 10 medalja, od čega su dvije zlatne, tri srebrne i pet bronzanih.

Danis Alikalfić (2006.) je veoma dobro odradio ovo takmičenje i osvojio tri medalje. Najbolji je bio na 50 metara prsno, gdje je osvojio zlatnu medalju. Dvije srebrne medalje je osvojio u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno. U ukupnom zbiru bodova, Danis je ostvario plasman na treće mjesto u svojoj kategoriji.

Adnan Žmiro (2006.) je, takođe, imao veoma dobar nastup. Osvojio je tri medalje, jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzani. Najbolji je bio u disciplini 50 metara slobodno, na 50 metara delfin bio je drugi, a na treće mjesto se plasirao u disciplini 50 metara leđno. Adnan je u ukupnom zbiru bodova bio drugi u svojoj kategoriji.

Ena Maksumić (2006.) je odlično plivala i na kraju osvojila dvije bronzane medalje u disciplinama 50 metara delfin i 50 metara prsno. U ukupnom zbiru bodova, Ena je ostvarila plasman na treće mjesto u svojoj kategoriji.

Timam Ramić (2006.) je osvojio dvije bronzane medalje u discplinama 50 metara prsno i 50 metara delfin.

Plivači Veleža nemaju puno vremena za odmor obzirom da ih narednog vikenda očekuje nastup na takmičenju u Trebinju.

(NovaSloboda.ba)