Zrinjski otputovao u Erevan, Rendulić se nada povoljnom rezultatu

Fudbaleri Zrinjskog otputovali su u ponedeljak čarter letom iz Mostara u Erevan, glavni grad Armenije, gdje ih u utorak očekuje utakmica prvog kola kvalifikacija Uefine Lige prvaka protiv armenskog prvaka Urartua.

Za trenera Plemića Krunoslava Rendulića to će biti prva evropska utakmica u ulozi glavnog trenera, ali hrvatski stručnjak kaže kako to nikako nije hendikep.

“Naša očekivanja bez obzira s kim igramo su najviša. Ne idemo tamo na izlet, svjesni smo da je to tek prvo poluvrijeme, imamo revanš kući i nećemo ići grlom u jagode, ali da ćemo se postavit tako da nas zanima pobjeda – to svakako”, izjavio je Rendulić uoči puta.

Odgovarajući na pitanje kakvog protivnika očekuje u sutrašnjem dvoboju, rekao je kako se radi o ekipi s velikim napadačkim potencijalom.

“Igraju od golmana, ni u jednom trenutku ne gube glavu. Napadački su orijentisani, igraju za gol više i ni jednom protivniku nije lako, pogotovo ne na njihovom domaćem terenu. Ali, mi smo spremni i uvjeren sam da ćemo napraviti dobar rezultat”, poručio je trener bh. prvaka.

Među putnicima za Ereven nema povrijeđenih Ivana Jukića i Slobodana Jakovljevića, a svi ostali igrači na raspolaganju su strategu Zrinjskog.

Veznjak Zrinjskog Damir Zlomislić rekao je kako igrači s nestrpljenjem iščekuju prvi službeni nastup u novoj sezoni.

“Analizirali smo protivnika, odlična je to ekipa i nisu slučajno bili prvaci ispred Pyunika, koji igra europska takmičenja, i čeka nas zahtjevna utakmica. Malo nam jesu nepoznanica, ali nadam se da ćemo biti dovoljno pametni i inteligentni da što bolje iskoristimo njihove mane i zabilježimo što bolji rezultat”, kazao je Zlomislić.

Utakmica se igra u utorak u 17 sati, a revanš je sedam dana kasnije u Mostaru.

(Fena)