Miloš Pavlović novi selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine imenovao je Miloša Pavlovića na poziciju selektora ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

S ambicioznim stručnjakom (39) obavljeni su temeljiti razgovori, nakon kojih je zaključeno da se radi o najboljem kandidatu za klupu selekcije BiH, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Jedan od osnovnih kriterija je bila stručnost u radu s mlađim igračicama, s obzirom na to da reprezentaciju očekuje svojevrsna smjena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa s državnim grbom.

Miloš Pavlović je šef stručnog štaba mađarskog Vasasa. Ranije je bio trener Gyora, takođe, kluba iz Mađarske, a sa ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.

“Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za mjesto selektora. Ukazano mi je veliko povjerenje. Zahvalan sam na tome čelnicima Košarkaškog saveza BiH. Prethodna generacija je postavila izuzetno visoke standarde i napravili velike uspjehe. Sada treba napraviti tranziciju u smjeni generacija i ujedno to će biti moj najveći zadatak. Pogledati sve igračice, kandidatkinje za seniorski reprezentaciju u bliskoj budućnosti, napraviti kvalitetnu selekciju i strpljivo graditi tim koji bi mogao predstavljati BiH na pravi način. Čeka nas izuzetno težak posao, ali sam siguran da ćemo postići zacrtane ciljeve”, istakao je Pavlović u izjavi za zvaničnu stranicu KS BiH.

Pavlović je uspješno obavljao i funkciju selektora U-20 reprezentacije Srbije s kojom ima srebrnu medalju s Evropskog prvenstva. Takođe, kao dio stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije ima osvojeno evropsko zlato.

(Fena)