Poster show „Tolerancija“ svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića biće izložen u Mostaru

Udruženje Rezon, uz podršku Fondacije Kvinna till Kvinna, najvljuje međunarodni putujući poster show „Tolerancija“, svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića, koji predstavlja radove najuticajnijih savremenih grafičkih dizajnera iz cijelog svijeta.

Izložba će biti postavljena na prostoru Španskog trga u Mostaru, a otvaranje će se održati u utorak 18. jula u 19 sati.

Projekat „Tolerancija“ Mirka Ilića promoviše važne društvene vrijednosti razumijevanja i poštovanja. Samim tim što je izložba prilagođen javnom prostoru, dostupna je širokom gledateljstvu, a do sada  izložena u više od 40 zemalja.

“Sretni smo da je ova izložba doputovala u Mostar i da imamo čast ugostiti umjetnika kao što je Mirko Ilić. Pojavljivanje ove izložbe u javnom prostoru doprinosi važnim društvenim temama koje podstiču na razmišljanje i umjetničku kreativnosti. Mi kao realizatori ovog projekta dio smo razvoja kontinutiteta  kolekcije i koncepta ‘Tolerancija’, kao i unapređenja kulturnog sadržaja grada. Sigurni smo se da će ova izložba nastaviti da putuje i podstiče pozitivne promjene u društvu i inspiriše ljude širom svijeta“, istakla je Maja Rubinić producentica izložbe ispred Udruženja Rezon. 

Poster show „Tolerancija“ ukazuje na značaj prava poštivanja dostojanstva svakog pojedinca. Od trenutka početka svog postojanja 2017. godine, prenijela je poruku inkluzije i prihvatanja, te je do sada vidjelo preko 400.000 ljudi širom svijeta.

Selekcija plakata biće postavljena u Mostaru do 28. jula.

(NovaSloboda.ba)