Šibenik: Požar kod Grabeštice i dalje se širi, počinje evakuacija stanovnika

Zbog jakih udara vjetra požar, koji je iza 11 sati buknuo kod Grabeštice u blizini Šibenika, još uvijek nije pod kontrolom i širi se nošen jugom, zahvatio je i stambene objekte, a štab civilne zaštite odlučio je da se evakuirani stanovnici smjeste u sportsku dvoranu Baldekin.

”Požar još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca, a jak vjetar otežava njegovo gašenje. Povećava se broj angažovanih snaga kako bismo ga što prije lokaliovali”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Na terenu je 148 vatrogasaca, 56 vozila i pet kanadera. Obustavljen je saobraćaj tim dijelom magistrale, te je do daljeg prekinuta isporuka električne energije, prenosi Hina.

Šibenski Štab Civilne zaštite saopštio je da je vatra zahvatila i stambene objekte, te se evakuišu porodicei iz objekata koji su ugroženi ili zahvaćeni požarom. 

Stanovnici ugroženog dijela Grebaštice prevoze se vozilima MUP-a do Morinjskog mosta, potom autobusom ATP-a do Sportske dvorane Baldekin, gdje im  je osiguran smještaj.

”Štab civilne zaštite je pripravan i spremni smo osigurati svu potrebnu pomoć. Vjerujem da će vatrogasne jedinice u što skorije vrijeme požar staviti pod kontrolu”, poručio je Danijel Mileta, načelnik Štaba.

Policija je zatvorila državnu cestu D-8 od Žaborića prema Primoštenu, kako bi osigurala nesmetan rad vatrogasaca i ostalih službi angažiranih na gašenju požara. Saobraćaj se preusmjerava na cestu D-58.

U gašenju požara kod Grebaštice angažovani su vatrogasci iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, kao i intervencijske vatrogasne jedinice Zadar, Split i Šibenik.

(Fena)