Počinje prva faza sanacije ulice kralja Petra Krešimira lV, projekat vrijedan 935.000 KM

Prva faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV počinje u ponedeljak, a odabrani izvođač radova na javnom konkursu je HP Investing d.o.o Mostara. Vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije, iznosi oko 935.000 KM.

U sklopu složenih radova, izvršiće se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete. Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280.

Ovaj projekat dovešće i do određenih promjena u režimu odvijanja saobraćaja u ovom dijelu grada. Kako se tom ulicom saobraća i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, tokom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim saobraćaja, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, obilaznim putevima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

U prvoj fazi, radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod stadiona u dužini od cca 251m. Saobraćaj za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod stadiona.

U drugoj fazi, radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136m. Saobraćaj za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulice Kralja Tomislava, Dubrovačka do križanja s ulicom dr. Rizza.

(NovaSloboda.ba)