Marija Aleksić nova fudbalerka Bešiktaša

Jedna od liderki reprezentacije BH u ženskom fudbalu i već duži niz godina igračica bez koje se ne može zamisliti tim Samire Hurem potpisala je ugovor sa turskim velikanom.

Marija Aleksić (25) ove godine osvajačica duple krune sa Sarajevom, a prethodnih godina dvije titule i tri Kupa sa Ferencvarošom, prihvatila je, između više opcija, ponudu slavnog Bešiktaša.

“Prije svega, želim da se zahvalim svojoj porodici i najvoljenijim ljudima na nesebičnoj podršci u mojoj cijeloj karijeri, selektorici Samiri Hurem, kondicionom treneru Srđanu Janjaninu, porodici SFK Sarajevo na prethodnih pola godine, kao i mom menadžeru Darku Mariću, uz koga je sve ovo ostvareno. Bešiktaš je veliki klub sa ambicijama koje se poklapaju sa mojim ličnim, tako da sam se odlučila da zajedno pišemo istoriju u Turskoj”, zadovoljna je alfa i omega reprezentacije Marija Aleksić.

Marija objašnjava zašto se opredijelila baš za Tursku, kada je bilo više ponuda i iz zapadnoevropskih zemalja?

“Uvijek me je privlačila Turska, a posebno grad Istanbul. Kultura i istorija tog grada su više nego zadivljujući i nadala sam se da ću nekad imati prilike da istražim sve ljepote grada na Bosforu. Ove godine su počela ozbiljna ulaganja u ženski fudbal i sigurna sam da će kvalitet lige, s obzirom na strankinje koje su došle u više klubova, biti na nivou najboljih evropskih liga. Smatram da je baš sada revolucionarni trenutak što se tiče fudbala i željela sam da budem dio toga”, sigurna je u svoj izbor popularna Mare.

Bešiktaš, za razliku od svojih najvećih rivala Galatasaraja i Fenerbahčea, ima već dvje titule šampiona Turske. Tek u posljednjih par godina svi ovi velikani su oformili i svoje ženske fudbalske timove.

“Svi će željeti titulu u narednoj sezoni. Ima više kandidata za najviše plasman, a ciljevi Bešiktaša su svakako najveći. Vidjela sam da se sve ekipe pojačavaju sa reprezentativkama iz cijelog svijeta, što obećava da će takmičenje biti vrlo interesantno. Trudiću se da dam svoj maksimalni doprinos dobrim igrama i da na najbolji način reprezentujem BH fudbal”, rekla je Marija Aleksić.

(NovaSloboda.ba)