Sud odbio žalbu, novinar Milovan Brkić ostaje u pritvoru do pravosnažnosti presude

Magazin “Tabloid” je danas saopštio da je Apelacioni sud u Beogradu odbio žalbu na rješenje o produžetku pritvora novinara Milovana Brkića i da će on ostati u zatvoru do pravosnažnosti presude.

Navodi se da je veoma loše zdravstveno stanje vlasnika i glavnog urednika “Tabloida”.

“Brkića je jutros posjetio advokat Stevan Damnjanović, koji ga je zatekao blijedog, malaksalog, otečenih ruku i slabo pokretnog. Mi, iz magazina ‘Tabloid’, sigurni smo da Milovan Brkić neće živ dočekati odluku o žalbi na presudu. Njegovo zdravstveno stanje je očajno, on nema adekvatnu ljekarsku njegu u zatvorskoj bolnici”, saopšteno je.

Redakcija “Tabloida” je navela da je podnijela disciplinsku prijavu protiv ministarke pravde Maje Popović, sudije Dušana Agatonovića, predsjednika Apelacionog suda Duška Milenkovića, sudije Višeg suda Nikole Mikića i javne tužiteljke Ljiljane Komnenović, za koje smatra da su najodgovorniji za ugrožavanje života Brkića.

Novinar Milovan Brkić je prvostepeno osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog navodnog pozivanja na rušenje ustavnog uređenja Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića.

(Beta)