Program Sarajevo Film Festivala u Mostaru

Od 11. do 18. avgusta, u datumima održavanja 29. Sarajevo Film Festivala, u filmskim projekcijama na otvorenom imaće priliku uživati i publika u Mostaru.

Filmovi iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Mostaru će biti prikazivani u dva termina, i to u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra) u 21,30 sati, te u kinu Cineplexx Plaza Mostar s početkom u 18 sati.

Program u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar počinje 11. avgusta filmom otvorenja 29. Sarajevo Film Festivala, “Poljubite budućnost” Nenada Čičina-Šaina.

Kako su najavili organizatori, projekcija filma “Opalo lišće” Akija Kaurismäkija biće održana u subotu, 12. avgusta. U nedelju, 13. avgusta, na programu je film “Prošli životi” Celine Song. Film “Snovi jednog robota” Pabla Bergera biće prikazan u ponedeljak, 14. avgusta, a “Bosanski lonac” Pave Marinkovića na programu je u utorak, 15. avgusta.

Nadalje, u srijedu, 16. avgusta, na programu je film “Kraljevstvo životinja” Thomasa Cailleya, film “Eskurzija”Une Gunjak 17. avgusta, a u petak, 18. avgusta, biće prikazan film Gorana Kulenovića “Smrt djevojčice sa žigicama”.

U Cineplexx Plazi Mostar u terminu od 18 sati, na programu je izbor filmova iz BH Film programa. Od 12. do 18. avgusta biće prikazani filmovi: Najsretniji čovjek na svijetu” Teone Strugar Mitevske (12. avgusta), “Praznik praznine” Jasmina Durakovića (13. avgusta), “Ssrce od kamena” Tine Kalinić (14. avgusta), “Ekspedicija na 3 rijek” Irfana Alijagića i Ervina Duratovića (14. avgusta ), “Sirin” Senada Šahmanovića (15. avgusta), “Velika Raza” Vedada Hodžića i Medine Šehić (16. avgusta ), “Bosanski lonac” Pave Marinkovića (17. avgusta), “De Rivera” Luke Vlahe (18. avgusta ) i “Dezerteri” Damira Markovine (18. avgusta).

Ulaznice za filmove u Mostaru su u prodaji online, putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba, tickets.sff.ba i putem njihove nove mobilne aplikacije. Uz online kupovinu ulaznica ,omogućen je niz pogodnosti.

Prodaja ulaznica u Cineplexx Plazi Mostar počinje u srijedu, 9. avgusta. Ulaznice se mogu kupiti svakim danom od 14 do 22 sata.

(Fena)