Regionalni odbor „Merhameta” Mostar podijelio više od 370 paketa pomoći

Nakon uspješno realizovane akcije Kurban, u saradnji s osnovnim odborima koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar i našim volonterima, uspješno je realizovana  distribucija i podjela 370 prehrambeno-higijenskih paketa na području Mostara, Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine i Tomislavgrada.

Proteklog  vikenda, završena je ljetna akcija distribucije i podjele prehrambeno-higijenskih paketa porodicama slabijeg materijalnog stanja. Akcija je realizovana u sklopu godišnjeg projekta „Misli i čini dobro“.  Pored ove akcije, sredinom jula podržan je „Marš sjećanja“, koji se tradicionalno organizuje na Dubravskoj visoravni, gdje je za učesnike marša pripremljeno i podijeljenoi  preko 300 obroka . 

“Naše zalaganje sve više prepoznaju institucije, privredni subjekti, nevladine organizacije, ali i građani, koji nas svi zajedno pomažu u misiji dobročinstva. Često nam se javljaju građani koji nas žele podržati, što nas posebno ohrabruje i dodatno podstiče da naš rad unaprjeđujemo, osnažujemo naše kapacitete, a sve u svrhu pomoći ljudima slabijeg materijalnog stanja u Hercegovini”, kaže Adnin Hasić, direktor RO „Merhameta” Mostar.

(NovaSlobod.ba)