Gradonačelnici Atine i Zagreba zajedničkom izjavom osudili ubistvo navijača

Gradonačelnici Atine i Zagreba Kostas Bakoyannis, i Tomislav Tomašević zajedničkom su izjavom najoštrije osudili ubistvo 29. godišnjeg navijača atinskog AEK-a Michalisa, te poslali poruku protiv nasilja.

“Brutalnom nasilju i krvi nema mjesta na našim stadionima, našim gradovima, u našem društvu. Najoštrije osuđujemo ovaj grozan zločin koji je doveo do gubitka jednog mladog života i tužne epizode huliganizma koja je ugrozila živote nevinih građana i djece”, poručila su dvojica gradonačelnika, saopšteno je u srijedu ujutro iz Grada Zagreba.

“Nasilje nema nacionalnost. Njegova jedina domovina je mržnja“, ističu  Bakoyannis i Tomašević, izražavajući nadu da će počinioci biti što prije pronađeni i kažnjeni kao primjer kako više nikad ne bi svjedočili ovakvim tragičnim događajima.

„U ovim trenucima, nema pravih riječi. Naše iskreno saučešće porodici žrtve. Atina i Zagreb imaju prijateljske odnose koje smo kao gradonačelnici predani dalje jačati i ta saradnja neće biti narušena nasiljem pojedinaca“,  poručili su gradonačelnici Atine i Zagreba.  

Gradonačelnik Tomašević u utorak je uputio i pismo gradonačelniku Atine, istakavši da je šokiran događajem, te u ime Zagreba izrazio iskreno saučešće svim Atinjanima, a potom je i telefonski kontaktirao gradonačelnika Bakoyannisa, prenosi Hina.

(Fena)