Zanimljiv muzički program u MC Pavarotti

U sklopu svojih redovnih aktivnosti, Muzički centar Pavarotti je za kraj ovog i početak narednog mjeseca pripremio vrlo zanimljiv muzički program.

Najprije će u sklopu drugog Jazz Master Campa, koji će se održati od 29. 8. do 31. 8. u prostorima Muzičkog centra Pavarotti, biti upriličena panel diskusija, a u njoj će, pored učesnika kampa, učestvovati i poznati hrvatski jazz muzičari, Zoran Majstorović i Tamara Obrovac.

Ovaj renomirani jazz duet će, u četvrtak, 31. avgusta, održati i svoj koncert u prostorima Hamama, u Starom gradu. Iako su već ranije sarađivali, ovo će Tamari i Zoranu biti premijerni nastup u duo formaciji, a izvodiće kompozicije s Tamarinih albuma objavljenih od 1996. godine na ovamo. 

Prvi dan mjeseca septembra rezervisan je za „VI Mostar Gipsy Festival“, u sklopu koga će se Mostarcima predstaviti Ivan Grgić, sa svojim autorskim projektom „Špirologija“, te Robin Nolan i Chris Quinn. Robin Nolan je, inače, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih svjetskih gypsy jazz gitarista, o čijoj su muzičkoj genijalnosti i senzibilitetu pohvalno govorili čuveni Willie Nelson, zatim Bill Wyman, basist Rolling Stonesa, kao i pokojni George Harrison, dok je Chris Quinn u svojoj karijeri nastupao s nekima od najpoznatijih muzičara gypsy jazza, kao što su Stochelo Rosenberg, Mozes Rosenberg i Paulus Schäfer.

Inače, “VI Gipsy Festival” organizuju Muzički centar Pavarotti i udruženje ZANART, a sve ove aktivnosti biće upriličene u sklopu ovogodišnjeg festivala Open City Mostar.

Program:

29. 8.

Drugi Jazz Master Camp, Muzički centar Pavarotti

31. 8.

Koncert: Tamara Obrovac i Zoran Majstorović, 21 sat, Hamam Stage

DJ Jazz, 22,30 sati, Hamam Stage

1. 9.

VI Mostar Gypsy Festival (ZANART, Muzički centar Pavarotti):

Koncert gypsy benda “Špirologija”, 20,30h, Hamam Stage

Koncert: Robin Nolan i Chris Quinn, 22 sata, Hamam Stage

(NovaSloboda.ba)