Upisana 18. generacija učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) je u novu školsku godinu

upisao svoju osamnaestu generaciju učenika.

Novu generaciju UWC-a Mostar čini 108 učenika, koji dolaze iz 55 zemalja svijeta, te sa područja cijele BiH.

Službena dobrodošlica za nove učenike počinje 28. avgusta sa orijentacijskom sedmicom, tokom koje će se učenici pobliže upoznati s misijom UWC-a Mostar, programom međunarodne mature, režimom života u učeničkim rezidencijama, te gradom Mostarom.

Tokom svog boravka na Koledžu, pored akademskog usavršavanja, učenici će učestvovati i u mnogim društveno korisnim aktivnostima i projektima, te na taj način doprinijeti misiji Koledža i aktivnostima u gradu Mostaru.

“Ove godine, na Koledžu u Mostaru zastupljene su 73 države. Među našim osobljem, raznolikost se ogleda i u raznovrsnosti zastupljenih jezika (osim engleskog i lokalnih jezika) – italijanski, bugarski, ruski, hindi, arapski, perzijski, španski, njemački, poljski, holandski itd. To pruža našim učenicima posebno iskustvo učenja, priliku da zaista cijene raznolikost i da se fokusiramo na misiju koledža”, izjavila je Sonia Rawat, direktorica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Nastavu na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru u novoj školskoj godini će prema programu međunarodne mature (IBDP), pohađati ukupno 205 učenika iz čak 73 zemlje svijeta.

(NovaSloboda.ba)