Vatrogasci gasili požare i uklanjali porušena stabla sa puteva i zmiju iz ambulante

Vatrogaci su u protekla 24 sata imali pune ruke posla. Osim što su učestvovali u gašenju 20 požara, a zbog olujnog vremena, uklanjali su porušena stabla na kolovoz, a bili su angažovani i na izvlačenju automobila koji je sletio sa ceste ra Rujište i izvlačenju zmije iz ambulante u Kruševu.

Na  putu M-17, kod mosta za Drežnicu i pored puta za Rujište gorila je trava i nisko rastinje, a na Pologu je gorila kuća nakon udara groma.

U kanalima u Gnjilištima i u Dretelju gorila je trava i nisko rastinje, u Tasovčićima je gorilo smeće i nisko rastinje, dok je u Gabela Polju gorila trska.

U Donjoj Blatnici i na Služnju gorila je šuma, trava i nisko rastinje.

U Bradini, pored puta Čelebići-Lisičići i u mjestu Idbar gorila je piljevina, trava i nisko rastinje.

Vatrogaci su kod kod tunela na Gostovišću učestvovali u gašenju vozila, na dDjevoru su gasili smeće, a u Željezničkoj ulici (Jablanica) gasili su zapaljeni kontejner.

Na lokaciji Križevac-Njivice (Stolac) sinoć je gorila trava, nisko i visoko rastinje. Opožarena je površina od oko 350 hektara. U gašenju požara učestvovalo 12 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila i lokalno stanovništvo. Jak vjetar, nepristupačan teren, minski sumnjiva površina, otežavali su gašenje požara.

U ulici Dive Grabovčeve (Prozor-Rama) gorila je trava i nisko rastinje.

(NovaSloboda.ba)