Više stotina građana na protestu na magistralnom putu Mostar-Nevesinje

Više stotina građana Republike Srpske protestovalo je danas i na pola sada blokiralo prometsaobraćajati nezadovoljstvo zbog optužnice koju je protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika podiglo Tužiteljstvo BiH, a radi neprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.

Građani su na protest stigli autobusima iz Trebinja i Nevesinja, a na skupu su bili načelnici opština u kojima je SNSD na vlasti, kao i čelnici javnih preduzeća.

Protest je protekao mirno uz prisustvo policije MUP-a RS-a i s druge strane entitetske linije MUP-a HK-a. Organizator protesta je Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.

Naime, građani Republike Srpske pozvani su da dođu na četiri mjesta na međuentitetskoj liniji i tako iskažu protest zbog optužnice koju je protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika podiglo Tužiteljstvo BiH zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika u BiH.

Inače, na RT RS od juče se emituje spot pod nazivom ”Granica postoji”, u kome su se stanovnici RS pozivali da danas u 18 sati dođu na mjesta u Istočnom Sarajevu, na Majevici, na Usori i u Nevesinju.

(Fena)