MUP HNK-a: Preventivne mjere i radnje policije u blizini škola

Povodom početka nove školske godine 2023./ 2024. godine, u osnovnim i srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, Uprava policije MUP-a HNK-a stavlja akcenat na povećanje bezbjednosti cestovnog saobraćaja i podizanje saobraćajne kulture svih građana.

U cilju stvaranja što povoljnijih uslova za bezbjednost učestvovanja učenika u saobraćaju, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNK obezbjeđuju intenzivnije preventivne mjere i radnje policije u svojoj nadležnosti u blizini škola.

“Posebno apelujemo na vozače da obrate pažnju na  učenike prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti saobraćajnu kulturu i saobraćajne propise, zato se na raskrsnicama gdje učenici prelaze cestu i gdje pješački prelazi nisu regulisani semaforima, policijski službenici preduzeće sve potrebne mjere i radnje u pravcu zaštite djece”, saopšteno je iz MUP-a HNK_a.

Uprava policije  MUP-a HNK poziva i apeluje na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni, poštuju saobraćajne propise i ograniče brzinu na cestama koje su u blizini škola radi zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i sprječavanje ugrožavanja njihovih života.

(NovaSloboda.ba)