Pritvor zbog napada na službenu osobu

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK-a Mostar, rješenjem Opštinskog suda u Čitluku određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec prema osumnjičenom Gordanu P. (1962.) iz Čitluka zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ‘napad na službenu osobu u obavljanju poslova bezbjednosti.

Gordan P. se sumnjiči da je 3. septembra, u večernjim satima, narušavao javni red i mir u UO #The Pub” u Čitluku, zbog čega su po pozivu građana u ugostiteljski objekat pristupili policijski službenici PS Čitluk, koje je po njihovom dolasku osumnjičeni verbalno vrijeđao, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Dalje se navodi da su ga policijski službenici uhapsili i službenim vozilom doveli u prostorije PS Čitluk, gdje ih je nastavio vrijeđati, da bi zatim, dok mu je policijski službenik A. B. skidao sredstva za vezivanje, napao službenu osobu u obavljanju poslova bezbjednosti na način da je otvorenim dlanom ruke udario policijskog službenika A. B. u predjelu lijevog oka, usljed čega je isti zadobio povredu za sada neutvrđenog stepena.

”Dakle, osumnjičeni je napao službenu osobu u obavljanju poslova javne bezbjednosti, odnosno dužnosti čuvanja javnog reda i pri tome je fizički povrijedio”, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Gordanu P. odredi jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna, što je Opštinski sud u Čitluku prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora Gordanu P.

Kantonalno tužilaštvo HNK-a, u saradnji s PU Mostar PS Čitluk, nastavlja s preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

(Fena)