Njena najveća provokacija

Činjenica da Désirée Nick voli da provocira nije ništa novo. Ali, obično su njen oštar jezik i njeni tračevi ono što dospijeva na naslovnice. Sada, međutim, kabare umjetnica nudi gole činjenice: u 66. godini života, skinula se za ‘Playboy’.

“To je politička izjava. Ona je kabare umjetnica, plesačica, glumica, kraljica džungle, autorica, teologinja – a sada, sa 66 godina, Désirée Nick je i Playboyjeva zvijezda”, stoji u objavi časopisa na Instagramu o slici naslovnice, za koju js polu-obučena Désirée lascivno izležava na sofi. “Pozornica je slobodna za njen najerotičniji izgled!” ,obećava naslovnica.

U naslovnom intervjuu, zvijezda otkriva razloge za gološave fotografije: “Mislim da ovo snimanje ‘Playboya’ postavlja trendove, to je politička izjava jer je važno iznova pogledati zrele žene od 50 i biti uvjeren u njihovu ženstvenost pozornici“,

Sa 66 godina, postavlja novi rekord kao najstarija djevojka s naslovnice u Njemačkoj. Désirée Nick želi da se probije kroz klišee.

„Želim da se probijem kroz ove uzore i klišeje“, nastavlja Désirée Nick. “Sve što se zove erotski stimulans prenijela sam u potpuno novu starosnu grupu. I upravo to pokazujem sa i kroz ‘Playboy’“.

Sve na njoj je stvarno.

“Apsolutno ništa nije rađeno mom tijelu, jer nijedan plastični hirurg na svijetu ne može vas tako savršeno izrezati kao što zapravo jeste“, kaže ona.

Željela je ohrabriti žene da se zauzmu za sebe. Vaša hrabrost je dobro prihvaćena. Iako postoje, naravno, uobičajeni blasfemični komentari ispod objave na Instagramu (koji će se vjerovatno odbiti od nje), čita se kao ohrabrenje, posebno za Désirée Nick.

“Najbolji primjer da ljepota nema veze sa godinama. Sjajno tijelo. Poštovanje”, piše u komentarima, ili na primjer: “Pa ljudi, da još izgledam tako u tim godinama, i ja bih se svukla za Playboy, ali i nešto slično tome!”

Inače, najstarija ljepotica na svijetu na naslovnici ‘Playboya’ nije Désirée Nick: britanska glumica Jane Seymour skinula se 2018. godine u dobi od 67 godina.

(msn)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)