Plivači Veleža osvojili 7 medalja na mitingu u Sarajevu

Na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu juče je održan osmi po redu međunarodni plivački miting “Sharks Kup”, koga je organizovao Šlivački klub “Sharks” iz Sarajeva i na kome je učestvovalo preko 360 takmičara iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

PK Velež predstavljalo je 11 plivačaDanis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Emin Begić, Amila Crnalić i Abdullah Marić. U veoma teškoj konkurenciji smo osvojili sedam medalja.

Početak takmičarske sezone s dvije zlatne medalje otvorila je Ajna Talić (2012.). Do prvih mjesta, Ajna je došla u disciplinama 50 metara prsno i 100 metara mješovito. Ajna je u ukupnom plasmanu u svojoj kategoriji zauzela drugo mjesto.

Fatih Boškailo (2011.) je osvojio dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Dva druga mjesta ostvario je na 50 metara delfin i 50 metara prsno. dok je bronzanu medalju osvojio u disciplini 100 metara mješovito.

Danja Alikalfić (2011.) se dva puta pela na pobjedničko postolje. U disciplini 50 metara prsno osvojila je srebrnu medalju, a bronzanu na 50 metara delfin.

Veoma brzo slijede naredna takmičenja, tako da se trenažni proces u PK Velež nastavlja u punom kapacitetu.

(NovaSloboda.ba)