Sunčano uz malo do umjereno oblačno

Jutros je u većem dijelu naše zemlje sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskog naoblačenja.

Temperature vazduha u 08 sati: Bjelašnica 10 stepeni,Sokolac 12, Ivan Sedlo 13, Bugojno, Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla 14, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sarajevo 15, Bijeljina, Zenica 16, Zvornik 17, Trebinje 18, Mostar 19, Neum 21 srtepen.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malo do umjereno oblačno. Prije podne po kotlinama Bosne i uz rijčne tokove magla ili nisko naoblačenje. Poslije podne slabi lokalnim pljuskovi su mogući ponegdje u istočnim i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni.

Dnevna temperatura vazduha od 24 do 30, na jugu do 32 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja.

Hronični bolesnici neće imati izražene tegobe vezane za njihove bolesti.

Tokom jutra i kasnim večernjim satima neophodno je posvetiti više pažnje oblačenju, obzirom da će biti prohladno.

Danju sunčanije i ugodnije, sa porastom temperatura.

Pojačan osjećaj sparine mogao bi malo kvariti potpuni ugođaj.

—–

BIHAMK

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedelje) u vremenu od 07 do 16,30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo-Kladanj, Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce), u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)