Izložba Maje Behmen-Novalić u mostarskom Centru za kulturu

„Priča  zelene boje“, jedanaesta samostalna izložba Maje Behmen Novalić biće svečano otvorena u mostarskom Centru za kulturu u utorak 19. septembra s početkom u 19 sati.

Maja Behmen- Novalić rođena je 1979. godine u Mostaru. Diplomirala je 2000. godine na Univerzitetu „Džemal Bijedić“, na Odsjeku za likovnu kulturu u klasi profesorā Nusreta Pašalića i Mirsada Begovića. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (ULUBiH) i Udruženja likovnih umjetnika Mostara. Ono po čemu prepoznajemo njene slike su neka posebna unutrašnja floralna i prozračnost.

Učestvovala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama. Prvi put je samostalno izlagala još 2001. godine.

U Mostaru, zajedno sa suprugom, poznatim slikarom  Ibrahimom Novalićem, vodi školu slikarstva za djec,u gdje mlade slikarske talente i likovne entuzijaste uči tehnici slikanja ulje na platnu.

Uz slikarstvo, njena ljubav su i poezija i proza.  Već je objavila  zbirku pjesama  „U hiljadu lijepih riječi“ dok njena druga  knjiga poezije „Priča zelene boje“ tek čeka svoje objavljivanje.

Na izložbi u mostarskom Centru za kulturu posjetioci će moći vidjeti i nekoliko radova Majine kćerke Mejrem Novalić, a prisutnima će se na otvaranju obratiti i književnik Ibrahim Kajan.

(NovaSloboda.ba)