Komšić se sastao sa predsjednikom Južne Koreje Yoonom Suk Yeolom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić sastao se u New Yorku sa predsjednikom Južne Koreje Yoonom Suk Yeolom.

Bilateralni sastanak između predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika Južne Koreje ujedno je prvi sastanak zvaničnika dvije zemlje na najvišem nivou. Tokom sastanka, razgovarano je o odnosima dvije države. 

Predsjednik Južne Koreje Yoon Suk Yeol istakao je naročito zadovoljstvo održavanjem sastanka, koji je nazvao istorijskim. Yoon Suk Yeol je tokom sastanka saopštio da Južna Koreja planira otvoriti ambasadu u Sarajevu.

Predsjednik Južne Koreje zatražio je podršku Bosne i Hercegovine prilikom glasanja u drugom krugu, a u vezi sa organizacijom Expo 2030. Yoon Suk Yeol je poručio da će Južna Koreja nastaviti sa različitim projektima od praktične koristi koje provodi u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je kao odlične političke odnose Bosne i Hercegovine i Južne Koreje, naglasivši da postoji prostor za unapređenjem ekonomske saradnje, te saradnje u oblasti edukacije, kulture i sporta.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini predsjednika Južne Koreje.

M. M.

(NovaSloboda.ba)